Kik vagyunk? Miért vagyunk?

Kint a terepen

A Dél-alföldi Termálenergetikai Klaszter tevékenységi területe a geotermikus energia-felhasználáshoz kapcsolódó, azt megalapozó beruházás-támogató, projektfejlesztő, innovációs K+F tevékenység. A klaszter e feladatok gerincét a geotermikus energiatermelő rendszerek kialakítását illetve az így előállított energia komplex felhasználását célzó beruházások műszaki és gazdasági tervezésében mint szolgáltatáscsomagban határozza meg, a Pályázati Kiírás támogatható tevékenységei között felsorolt A3 pont értelmében.

Jelen projekt ennek megfelelően a közös piaci megjelenést és a jó együttműködést biztosító menedzsmentfeladatok ellátását, illetve szakmai jellegű,a szolgáltatások közös fejlesztésére és nyújtására irányuló tevékenységeket tartalmaz. A klasztertevékenységek közvetlen outputjai előzetes hidrogeológiai helyzetértékeléssel és hőmennyiség kalkulációval, illetve részletes hévízföldtani szakvéleménnyel, hőpiac-feltáró vizsgálattal, környezeti és gazdaságossági fenntarthatósági elemzéssel és finanszírozási ajánlattal rendelkezi geotermikus energiatermelői-rendszer projektek lesznek, melyek összértéke ~ 8 MRD Ft lesz.

A klaszter tagjai a régiós geotermikus tevékenységek RIÜ koordinációját is ellátó InnoGeo Kft., a geotermikus rendszertervezésben piacvezető Hőkomfort Kft. és K-P Kontúr Kft., a gazdasági tervezésben és projektfejlesztésben illetve megyei és régiós alternatív energetikai stratégiaalkotásban dolgozó Innov Hungaricum Kft., Project Assistance Bt. és GeoCentric Bt., a termálturisztikai beruházások projektvezetésére alakult MóraInvest Kft., illetve a Magyar Termálenergia Társaság, a Geotermikus Koordinációs és Innovációs Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem TTIK Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani tanszéke (összesen 7 KKV és 3 non profit szervezet).

A Dél-alföldi Termálenergetikai Klaszter és szakemberei jelentős tapasztalattal rendelkeznek projektek generálásában, tervezésében és kivitelezésében.

Ezek közül legfontosabbak:

Lépjen be a Geotermikus Klaszterbe

Csatlakozzon Ön is a Dél-alföldi Termálenergetikai Klaszter partnerhálózatához és vagyen rész termálenergetikai projektjeinkben szakértőként, kivitelezőkét, vagy kutatóként.

Érdekel

Ha nem óvjuk meg vízbázisainkat, a termálenergetikai lehetőségeinket is tönkretesszük.

Dr. Kóbor Balázs
InnoGeo Kft.